Om Myra Cup

Myra Cup är en anrik turnering med anor från 70-talet. Efter några års uppehåll återuppstod turneringen 1982 och sedan dess har många varje år kämpat om den ärorika segern.

1991 invigdes den nuvarande planen då den gamla hade blivit för liten, den konverterades då istället till boulebana.

Priset bestod i början av 70-talet av en drickaback, men sedan cupen återuppstod -82 har stenen vi kämpar om än i dag använts. Följande ord är skrivna av Rolf Karlsson som tillsammans med Lars Holm låg bakom återupplivandet av turneringen:

Pokalen
Pokalen

”Priset har allt sedan dess varit ett vandringspris bestående av en blymönjemålad sten på träplatta och även detta har sin särskilda historia.Tävlingsdagen var inne, mångt fler hade anmält sig än vad somarrangörerna kunde tro. Lottning och spelplaner var uppgjorda och det vardags att sätta igång spelen – då frågar någon, ”vad är det för priser?”
Det hade man ju glömt, men spelen skulle ju pågå i två dagar så Lars och Rolf fick lite att tänka på detta bestyr. Någon knäckte den briljanta idén, vi tar en sten – allt annat kostar ju pengar! Sagt och gjort, en sten ordnades
(vi talar inte om ur vilken mur den plockades). Lars arbetade på Sjöräddningen och där fanns lite mönja som man kunde försköna stenen med – sagt och gjort, så blev det! Med spritpennans hjälp tillfördes text och priset var klart! Problemet var bara då prisutdelningen skulle till, det blev en märklig ceremoni eftersom färgen inte hade torkat……”

 

Myra Cup arrangeras av Käringöns Idrottsförening, allt arbete med cupen utförs ideellt och hela överskottet går till föreningens verksamhet på ön.

Vill du komma i kontakt med tävlingsledningen, använd formuläret under fliken Kontakt.